3) Parodontosebehandling

PDF
Udskriv
Email
behandling_ny4

Foruden den konventionelle kendte parodontose behandling du måske allerede er fortrolig med, behandler vi også med den seneste mest banebrydende nyhed indenfor odontologisk teknologi: FotoSan. Denne behandling foretages af vores parodontose ekspert.

Her er der tale om en ny lampe der anvender en LED-diode i stedet for

en laser. Det reducerer behandlingstiden med ca. 67%

Den er testet på vor hjemlige Tandlægehøjskole i Århus og på Sapienza universitetet i Rom med stor succes, både til behandling af parodontose og i sammenhæng med at eliminere bakterier i rodkanaler ved rodbehandlinger. Der desinficeres momentant!

Hvad er paradentose?

Hvis tandkødsbetændelse ikke behandles, kan betændelsen sprede sig til de dybereliggende væv og medføre varigt tab af tandens rodhinde og opløsning af knoglen. Tandkødsbetændelse kan med andre ord udvikle sig til paradentose.

Ved paradentose er der sket en opløsning af rodhindefibrene og efterfølgende tab af knoglens højde. Da tandkødet ved de paradentoseramte tænder som regel bliver siddende i nogenlunde samme niveau som det sunde tandkød, betyder tændernes tab af rodhinde, at den naturlige tandkødslomme (poche) mellem den enkelte tand og tandkødet bliver dybere. Bakterier og tandsten kan derfor trænge endnu dybere ned under tandkødet langs tandroden og medføre yderligere tab af tandens rodhinde.

Paradentose giver sjældent symptomer, før fæstetabet er omfattende. Det er derfor vigtigt, at din tandlæge eller tandplejer regelmæssigt kontrollerer tandkødslommernes dybde.